Loading...
Menu

Πρωτότυπες θεατρικές συναντήσεις

 

Ο θεατρικός χώρος έγινε σημείο συνάντησης για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου του Anatolia Elementary School και τους μαθητές του ΙΒ στο Κολλέγιο Ανατόλια, και σημείο αναφοράς για την πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δραστηριότητα «Theater Experiences in the Kindergarten».

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος πραγματοποιήθηκε η δράση «Teenagers write and perform a children^27s play for the Kindergarten». Οι καθηγήτριες των αγγλικών διάβασαν στα παιδιά το παραμύθι «Gruffalo» και στη συνέχεια η ιστορία παρουσιάστηκε δραματοποιημένη στην τάξη με την καθοδήγηση του Βαγγέλη Μανιτάκη, θεατροπαιδαγωγό και καθηγητή θεάτρου στο IB. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας τα παιδιά βίωσαν τους ρόλους των ηρώων του παραμυθιού και εξοικειώθηκαν στην κατανόηση του κειμένου που είναι γραμμένο στα αγγλικά.

Παράλληλα, οι μαθητές του IB διασκεύασαν, έγραψαν και παρουσίασαν το παραμύθι στα νήπια σε μία ολοκληρωμένη παράσταση – στην ελληνική και αγγλική γλώσσα – η οποία ανέβηκε στο Pappas Hall με την καθοδήγηση του κ. Μανιτάκη. Η παράσταση συνοδεύτηκε από ζωντανή μουσική υπό τη μουσική επιμέλεια της Έφης Ράτσου καθηγήτριας μουσικής στο ΙΒ.

 Στο τέλος της παράστασης, τα νήπια είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους ηθοποιούς, να μιλήσουν μαζί τους αλλά και με τους υπόλοιπους συντελεστές, όπως τους μουσικούς και τους υπεύθυνους για τον φωτισμό, γνωρίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον αθέατο κόσμο του Θεάτρου.

Τα νήπια παρακολούθησαν με έντονη προσήλωση το έργο, ενώ ήταν μεγάλος ο ενθουσιασμός τους όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τους ήρωες/ηθοποιούς. Από την πλευρά τους οι μαθητές του IB εντυπωσιάστηκαν από τη συμμετοχή των νηπίων κατά τη διάρκεια της παράστασης.
 
 
 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead